Kaj je maca?

Maca je redkvici sorodna zdravilna rastlina, ki raste na visokih planotah v perujskih Andih. Je edina užitna rastlina na svetu, ki uspeva na nadmorski višini preko 4.400 metrov. Tamkajšnjim prebivalcem že tisočletja predstavlja pomemben del vsakodnevne prehrane. Sloves njenih zdravilnih učinkovin se je v zadnjih letih razširil po vsem svetu, kot prehransko dopolnilo je vse bolj priljubljena  na trgih Severne Amerike, Evrope in Azije.

Kaj je skrivnost Mace?

Maca se od drugih zdravilnih rastlin loči po raznolikosti in intenzivnosti delovanja, ki sta posledici neprijaznega življenskega okolja in njene sestave. Mnogostranski pozitivni fiziološki in psihološki učinki uživanja prehranskega dopolnila “Maca Premium” na organizem obeh spolov v vseh starostnih obdobjih so posledica vsebnosti in edinstvenega razmerja kar 55 aktivnih sestavin. Maca je bogat vir mineralov, vitaminov, aminokislin, nenasičenih maščob ter drugih, za naš organizem pomembnih snovi. Vsebuje kalcij, selen, cink, natrij, železo, kalij, magnezij, silicij, jod, fosfor, mangan, baker, vitamine: B1, B2, B6, B12, C, E, D3, nenasičene maščobe omega 3, 6, 9 in mnoge aktivne sestavine (saponini, steroli, tanini, alkaloidi) z dokazanimi  pozitivnimi učinki na človeško telo.

Kakšni so učinki Mace?

Učinki uživanja Mace na človeško telo so tako raznoliki, da jih je vse že kar težko opisati. Maca s pomočjo življenjsko pomembnih snovi optimalno vpliva na uravnavanje naravnega izločanja hormonov, kar privede do hormonskega ravnovesja in zvišanja ravni psiho-fizične energije (LINK). Kot adaptogena rastlina naj bi povečala moč obrambnega odziva na stres v vseh njegovih oblikah: fizični, čustveni, kemični in biološki. Pozitivno deluje na splošno počutje in krepi imunski sistem. Kvalitetni ogljikovi hidrati zagotavljajo kakovosten in takojšen vir energije, priporočljiva je za povečanje vzdržljivosti in mišične mase. Maca velja tudi za naravni afrodizijak, dvigovala naj bi libido in povečevala plodnost pri obeh spolih.

Kaj vsebuje "Maca Premium"?

»Maca Premium« vsebuje izključno najbolj kvalitetno in biološko pridelano Maco. Kot prehransko dopolnilo se koreni Mace pod posebnimi postopki posušijo in zmeljejo, pri čemer ostanejo razmerja snovi enaka, kot jih je ustvarila narava. »Maca Premium« ne vsebuje nobenih poživil, konzervansov ali drugih dodatkov. Je brez sladkorja in glutena ter primerna za vegetarijance.

Koliko "Mace Premium" naj zaužijem?

Okvirno priporočena količina uživanja prehranskega dopolnila “Maca Premium” sta dve zvrhani čajni žlički (7-8 gramov) dnevno, ki jo dobro premešamo v soku, jogurtu ali katerem koli napitku po lastnem okusu. Prvih nekaj dni je najbolje zaužiti po 1 čajno žličko in s tem dopustiti organizmu, da spozna učinkovine v Maci. Vsako človeško telo je namreč edinstveno in se na njih drugače odziva. Nato preidemo na priporočeno količino, to je ena žlička Mace dvakrat dnevno. Lahko poskusite tudi večjo količino in pri sebi ugotovite, če se vam pozitivni učinki povečajo. Slednji se pri posameznikih razlikujejo glede na težo telesa, spol in potrebe organizma. Vsak naj ugotovi tisto količino uživanja, ki ima nanj najboljše učinke. Običajno se ti pokažejo že po 2-3 tednih uživanja, nekateri jih občutijo že po tednu dni.

So pri uživanju Mace možni stranski učinki?

Uživanje Mace klinično dokazano ne povzroča nobenih neželenih stranskih učinkov, prav tako ni možno predoziranje. Čeprav velja Maca za super hrano, je še vedno samo hrana. Zaradi povišanja energije se uživanje Mace izjemoma ne priporoča pred spanjem.

Ali lahko uživam "Maca Premium" sočasno z zdravili in drugimi prehranskimi dodatki?

Kontraindikacij na zdravila pri uživanju Mace ni. Brez težav jo lahko uživamo sočasno z drugimi prehranskimi dopolnili.

Ali lahko Maco uživajo tudi otroci?

Ne samo, da jo lahko uživajo, Maca je še posebej priporočljiva kot del otrokove uravnotežene prehrane. V primerjavi z sladkarijami in slanimi prigrizki, Maca s svojimi snovmi vpliva na zdrav otrokov razvoj, krepi njegovo odpornost, krepi umske in učne sposobnosti in izboljša otrokovo splošno počutje.

Zakaj prav "Maca Premium"?

Z “Maco Premium” ste lahko prepričani, da boste zaužili 100% Maco v najbolj naravni obliki. Zaradi vse večjega povpraševanja na trgu prehranskih dopolnil so se nekateri pridelovalci odločili vzgajati Maco  v velikih količinah na nižje ležečih predelih. Na ta način sicer zmanjšajo stroške pridelave in transporta ter posledično pocenijo končni produkt, hkrati pa izničijo bistvo Mace in večino njenih pozitivnih lastnosti. Maca mnogih drugih proizvajalcev neredko vsebuje tudi razne dodatke (npr. kofein), ki našemu organizmu prej škodijo kot koristijo. MACA v naši ponudbi je brez dodatkov in vrhunske kakovosti. Visoka nadmorska višina in gojenje z metodo kolobarjenja, pri kateri pridelek posejejo le vsakih pet let, ji zagotavljata kar najvišjo vsebnost vseh pozitivnih učinkovin, kar redno preverja Univerza za kmetijstvo La Molina v Limi.