Zaradi neuravnotežene prehrane, hitrega dnevnega tempa in izpostavljenosti stresnim situacijam, vedno več moških in žensk v vseh starostnih obdobjih trpi  za različnimi zdravstvenimi težavami, ki so posledice sodobnega načina življenja. Škodljive razvade, kot sta kajenje in prekomerno pitje alkohola, še dodatno oslabijo delovanje naših teles.

PeruMaca, rešitev za številne težave sodobnega človeka, raste visoko v perujskih Andih. Je edina užitna rastlina na svetu, ki uspeva na nadmorski višini preko 4.400 metrov, kjer je izpostavljena ekstremnim vremenskim pogojem, kot so velike temperaturne razlike, visok UV faktor, pomanjkanje kisika in močni vetrovi. Maca črpa svojo moč iz zemlje, bogate z minerali, za svojo zaščito in preživetje pa vsebuje številne snovi, zaradi katerih jo lahko poimenujemo “čudežni dar narave”.

Prav neprijazno življenjsko okolje in sestava določata raznolikost in intenzivnost njenega delovanja, ki loči Maco od drugih zdravilnih rastlin. “Maca Premium” tako ni “samo še eno prehransko dopolnilo”, temveč je učinkovitejša in cenovno ugodnejša alternativa mnogim dodatkom, ki so že na trgu.

Kot prehransko dopolnilo “Maca Premium” se koren Maca posuši in zmelje, pri čemer ostanejo količine in razmerja hranilnih snovi enaka, kot jih je ustvarila narava.

Mnogostranski pozitivni fiziološki in psihološki učinki uživanja prehranskega dopolnila “Maca Premium” na organizem obeh spolov v vseh starostnih obdobjih so posledica vsebnosti in edinstvenega razmerja kar 55 aktivnih sestavin.

 

Maca je bogat vir mineralov, vitaminov, aminokislin, nenasičenih maščob ter drugih, za naš organizem pomembnih snovi. Vsebuje kalcij, selen, cink, natrij, železo, kalij, magnezij, silicij, jod, fosfor, mangan, baker, vitamine: B1, B2, B6, B12, C, E, D3, nenasičene maščobe omega 3, 6, 9 in mnoge aktivne sestavine (saponini, steroli, tanini, alkaloidi) z dokazanimi  pozitivnimi učinki na človeško telo.

Maca je močan adaptogen. S tem izrazom označujemo zdravilno rastlino, ki naj bi povečala moč obrambnega odziva na stres v vseh njegovih oblikah: fizični, čustveni, kemični in biološki. Pozitivno deluje na splošno počutje in krepi imunski sistem. Izboljšuje spomin, koncentracijo ter umske in učne zmožnosti. Je idealen dodatek za učence, dijake, študente in zaposlene s psihičnimi obremenitvami.

“Maca Premium” je odlična za vse, ki želijo povečati vzdržljivost in mišično maso. Atleti, dvigovalci uteži, bodibilderji in drugi športniki se zaradi vsebnosti glikozidnih steroidov v vedno večjem številu obračajo k Maci kot naravni in zdravi alternativi anabolnim steroidom. Posebej priljubljena je med alpinisti in ekstremnimi športniki. Sodoben način življenja mnogokrat privede do porušenja hormonskega ravnovesja, kar je pri posameznikih, ne glede na leta in spol, vzrok za najrazličnejše zdravstvene težave in nevšečnosti. Hormoni neposredno ali posredno vplivajo na delovanje vseh organov in procesov v človeškem telesu, uravnavajo funkcije in razvoj organizma ter definirajo naše počutje. Zvišanje stopnje psiho-fizične energije pri moških in ženskah v vseh starostnih obdobjih dosežemo z uživanjem snovi, nujnimi za hormonsko ravnovesje. Med njimi so najpomembnejše aminokisline, in Maca jih vsebuje kar 19 od skupno 20! Mnogostranski učinki uravnoteženega hormonskega sistema so:Sonce

  • povečanje vitalnosti in vzdržljivosti
  • povišanje fizične in mentalne energije ter miselne koncentracije
  • povečanje odpornosti in krepitev imunskega sistema
  • zmanjšanje čustvenega odziva na stresne situacije in nihanja razpoloženja
  • upočasnijo se procesi staranja
  • uravnavanje telesne teže
  • izboljšanje kvalitete kože in las
  • v povezavi z naravnim kalcijem, silicijem (Maca ju vsebuje v izdatni meri), vitaminom D in gibanjem, zmanjšuje tveganje za nastanek osteoporoze
Maca vsebuje tudi histidin, tirozin in fenilalanin, bistvene aminokisline za izdelavo nevrotransmiterjev (snovi, ki prenašajo signale v živčnem sistemu).
Nenasičene maščobe omega 3, 6, 9 in kalij so pomembne pri uravnavanju srčno-žilnega sistema.

 

Vitamini B1, B2, B12 in C zagotavljajo presnavljanje ogljikovih hidratov v energijo, rast celic in zadostno proizvodnjo rdečih krvničk.

Sitosterol in stigmasterol znižujeta nivo holesterola.

Kalcij, ki ga v Maci najdemo v precej večjih koncentracijah kot v kravjem mleku, ugodno vpliva na delovanje živčnega in krvožilnega sistema ter krepi kosti in zobovje. “Maca Premium” je zato še posebej priporočljiva za otroke in starostnike.

Koren Maca vsebuje tudi veliko vlaknin, ki urejujejo prebavo. Bogata je s kvalitetnimi ogljikovimi hidrati, ki zagotavljajo človeškemu organizmu kakovosten in takojšen vir energije.

Z novimi raziskavami strokovna javnost spoznava vse več njenih blagodejnih učinkov in resnično se je bolje vprašati, čemu Maca ni namenjena.

“Maca Premium” ne vsebuje rastlinskih hormonov, poživilnih snovi ali kakršnih koli dodatkov.

Ne vsebuje glutena in sladkorja. Neželeni učinki niso poznani. Lahko jo uživamo sočasno z zdravili ali drugimi prehranskimi dopolnili.

 

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano.